Home » Huidtherapie » Micro-needling

Micro-needling

Micro-needling is een behandelmethode waarbij met behulp van een speciale naaldtechniek (dermapen) microscopisch kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Op deze manier dagen wordt de huid uitgedaagd om zich te herstellen en dit benut het natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien.

De behandeling
De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een hyaluronzuur serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Dermapen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling.

Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Na de behandeling
Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …