Categorie: <span>Blog</span>

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid!
Maar als je na een paar dagen jeukende rode bobbeltjes op je gezicht en armen krijgt, ben je wat minder blij. Misschien heb je last van een zonneallergie .

Typisch voor zonneallergie is dat deze ontstaat na de eerste zonnestralen, wanneer de huid nog niet gewend is aan de zon. Dit kan tijdens een wintersport zijn of een zonnige ver weg-bestemming in de winter, maar ook tijdens die eerste mooie lentedagen met supermooi weer. Het wordt veroorzaakt na een normale blootstelling aan de zon. Je hoeft er dus niet voor te verbranden! Niet alleen zonlicht kan een zonneallergie veroorzaken, ook een zonnebank, tl-licht of een gloeilamp.

De klachten ontstaan soms uren of dagen na de zonblootstelling en vooral op plekken die niet gewend zijn aan de zon. Denk aan armen, benen en de hals of nek. Zonneallergie kan plots opkomen, ook als je er voorgaande jaren geen last van hebt gehad.
De medische naam voor zonneallergie is polymorfe lichteruptie. Dit betekent lichtgevoeligheid in verschillende gedaantes. Zonneallergie kan er namelijk op verschillende manieren uitzien. Sommige mensen krijgen alleen rode vlekken, terwijl andere mensen ook bultjes krijgen of zelfs blaasjes. Zonneallergie kan erg jeuken.

Bepaalde medicijnen, cosmetica, parfum en eczeem kunnen ook zonneallergie veroorzaken. Voorkomen van zonneallergie is beter dan genezen. Daarnaast is het belangrijk om de huid langzaam aan de zon te laten wennen. Ga bij de eerste zonnestralen dus niet meteen lopen bakken op het strand. En smeer je ook altijd goed in.

Belangrijk is een zonneproduct te gebruiken die ook beschermd tegen UV-A-straling. Zonneallergie wordt namelijk vaak veroorzaakt door UV-A-straling. De SPF op een product geeft de UV-B-bescherming weer. Mocht een product ook tegen UV-A-straling beschermen, dan staat dit op de verpakking vermeld door een rondje met UVA erin. Deze bescherming moet altijd ten minste 1/3 zijn van de SPF (dus UV-B) die vermeld wordt op het product. Dus hoe hoger de SPF (UV-B-bescherming) hoe hoger de UV-A-bescherming. Omdat je zelfs met de allerhoogste filter niet voor 100 procent beschermd bent tegen UV-straling, is het verstandig om zonlicht zo veel mogelijk te vermijden.

Bij gevoeligheid voor de zon kun je zelf een hoop maatregelen treffen om de schade aan de huid te beperken. Houd de volgende tips in je achterhoofd:
• Blijf uit de zon tussen 11:00 en 15:00 uur
• Kleding geeft de beste bescherming tegen zonnestralen
• Achter glas bereikt UVA de huid wél en UVB niet
• Een vochtige huid is gevoeliger voor zonlicht
• Wind werkt verkoelend, maar maakt zonnestralen niet minder sterk
• Sneeuw en zand reflecteren veel zonlicht, gras daarentegen weinig
• Een zonnebril die aan de zijkant gesloten is, geeft de beste oogbescherming
• Zonlicht komt ook onder de parasol, met name UVA
• Een zonnebrandmiddel beschermt voornamelijk tegen UVB en weinig tegen UVA
• De zon heeft een groter effect als je stil ligt, dan als je beweegt
• Zelfs als het bewolkt is, bereikt veel zonlicht de aarde

Heb je veel last van je zonneallergie? Bijvoorbeeld van de jeuk? Probeer een andere zonebeschermingsproduct en de huisarts kan medicijnen voorschrijven.

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem en stress (en te weinig slaap). Dit zijn factoren die binnen ons lichaam een rol spelen, maar onze leefomgeving is ook van belang. Denk hierbij aan druk en wrijving op de huid en chemische stoffen, maar ook geneesmiddelen kunnen acne stimuleren.

Het zal je niet ontgaan zijn dat er steeds meer artikelen verschijnen over het effect van voeding op de huid. Een ‘hot topic’ waar veelal feiten en fabels worden bevestigd. Tijdens een consult stellen wij vaak vragen omtrent het voedingspatroon van de patiënt. Het is voor ons als huidtherapeut van belang om hier een beeld van te krijgen. Van een aantal voedingstoffen is namelijk gebleken dat deze invloed kunnen hebben op de conditie van de huid.

Uit onderzoeken blijkt dat het nuttigen van zuivel producten een verergering van acne kan geven. Dit is te wijten aan een hoge hormoonproductie tijdens of net na de dracht van de koeien. Voor ons kan dit een trigger zijn voor het verergeren van acne. Daarnaast is gebleken dat het gebruik van “snelle” suikers een aantrekkelijke voedingsbodem is voor acne (de ”suikerpiek” in je bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert weer de productie van androgenen en deze verhogen op hun beurt de talgproductie). Een voorbeeld van snelle suikers zijn; frisdrank, snoep en koek maar ook producten geproduceerd van wit meel, dus ‘gewone’ pasta, wit brood, witte rijst. De voorkeur gaat dus uit naar langzame suikers dit zijn producten met veel vezels zoals peulvruchten, tarweproducten en zilvervliesrijst.

Naast deze onderzoeken kan het ook mogelijk zijn dat je ergens anders op reageert. Varkensvlees en noten worden ook nog wel eens genoemd als triggers van acne. Echter is nooit op wetenschappelijke wijze bewezen dat dit invloed heeft op een grote onderzoeksgroep maar daardoor is het dus ook niet uit te sluiten dat het niets doet.

Tips waar je zelf op kunt letten:
– Drink voldoende water! Vind je het moeilijk om gesuikerde drankjes of koffie(onttrekt het lichaam van vocht) te laten staan? Probeer dan eens
water met een partje limoen of thee.
– Vermoed je dat jou acne in verband staat met voeding? Probeer snelle koolhydraten te vervangen voor langzame koolhydraten. Daarnaast is het aan te
raden een natuurlijk zuivel product te kiezen zoals bijvoorbeeld yoghurt op basis van kokosnoot.
– Wanneer het moeilijk is om melk te laten staan, kies dan voor halfvolle of volle melk. In magere melk zitten namelijk meer hormonen.
– Het kan helpen een aantal weken een voedingsdagboek bij te houden en hierin op te schrijven wanneer een uitbraak van acne zich voordoet. Hieruit
is soms te geleiden waar je op reageert.
– Weet dat ook roken een negatieve invloed heeft op acne.

Heeft u interesse in meer informatie of een behandeling. Bel ons gerust op 0413-377085 Whatssapp 06 14 27 53 52 of stuur een e-mailtje naar info@huidplus.nl

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem?
Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. Bij eczeem is er sprake van overmatig vochtverlies van de huid waardoor deze toegankelijk wordt voor indringers als bacteriën en infecties. Een eczematische aandoening is te herkennen aan: jeuk, roodheid, schilfering, eventueel verdikking van de huid en soms blaasjes.

Wat moet je doen als je eczeem verdenkt?
Wanneer je vermoedt dat je last hebt van eczeem is het raadzaam om een afspraak te maken bij de huisarts. De huisarts kan kijken of er nader onderzoek nodig is door bijvoorbeeld een dermatoloog of je voorzien van informatie/medicatie. Daarnaast kan een huisarts je doorverwijzen naar een huidtherapeut. Als huidtherapeut hebben wij bij eczeem vaak een coachende functie. Dit houdt in dat wij inzicht kunnen geven in de aandoening, voorlichting geven, daarbij handvatten kunnen geven voor de vermindering van klachten en wij kunnen bijdragen aan het versterken van de huid barrière.

Wat kun je zelf doen aan eczeem?
Naast dat medici hulp kunnen bieden bij eczeem kan je zelf ook een grote rol spelen in het onderdrukken van eczeem. Er zijn namelijk factoren in ons dagelijks leven die eczeem in stand kunnen houden of kunnen verergeren. Het is goed om eens kritisch naar de volgende punten te kijken:

Voeding
Uit onderzoek komt naar voren dat kinderen die kippeneieren consumeren mogelijk een verergering van eczeem kunnen krijgen. Daarnaast wordt er gespeculeerd dat koemelk ook van invloed kan zijn, tot op heden is hier geen hard bewijs voor.

Klimaat
Ben je ervan bewust dat temperatuurschommelingen effect hebben op eczeem. Een vaak gehoorde klacht is dat in de winter wanneer het koud is buiten en de verwarming weer aangaat een opvlamming van eczeem wordt waargenomen. Niet iedereen met een vorm van eczeem hoeft hier op te reageren. Het is ook mogelijk dat juist in de zomer een opvlamming ontstaat, dit kan gepaard gaan met transpiratie. Transpiratie kan eczeem verergeren. Tip: probeer in de winterdag de verwarming niet al te hoog te zetten en wanneer je veel transpireert niet te lang te wachten met douchen. Douche in dit geval met pH huidvriendelijke producten en zet de kraan niet te heet.

Kleding
Het dragen van wol en synthetische kleding kan een trigger vormen voor eczeem. Ga liever voor kleding gemaakt van bijvoorbeeld katoen en kleding die wat ruimer zit. Denk ook hierbij aan het hoeslaken van je dekbed!

Persoonlijke hygiëne
Het is goed om naar het totaalplaatje te kijken van je persoonlijke hygiëne. Denk hierbij aan shampoo, douchegel, conditioner, hand zeep, (af)wasmiddel, scheerproducten et cetera. Om eczeem te beperken is het aan te raden om huidvriendelijke producten te gebruiken. Wat is huidvriendelijk? Hierbij moet je denken aan producten het liefst zonder parfum, een pH waarde die dichtbij de pH van de huid ligt ( +/- pH 5,5) en belangrijk: een product dat niet tot nauwelijks schuimt. Het stofje in bijvoorbeeld shampoos dat voor schuim zorgt kan erg irriterend zijn voor de huid. Vaak zijn er in de supermarkt een beperkt aantal producten beschikbaar voor de gevoelige huid, mocht je een uitgebreider assortiment willen kan een huidtherapeut uitkomst bieden. Wasverzachter zit vaak vol met parfum, laat deze liever in het schap staan. Een tip omtrent het scheren: scheer elektrisch. Hierdoor is een geen scheerschuim nodig en de kans op wondjes is veel kleiner. Veel aan de poets? Gebruik huishoudhandschoenen! Wanneer je handen veel in aanraking komen met water en/of schoonmaak middelen is het aan te raden, gebruik te maken van handschoenen ter bescherming.

Algehele gezondheid
Naast bovenstaande tips is het vooral ook erg belangrijk dat jij lekker in je vel zit. Stress en ziek zijn kan helaas ook eczeem onderhouden en verergeren. Een goede reden dus om op tijd je rust te nemen en je hoofd leeg te maken.

Heeft u vragen neem gerust contact met ons op wij kunnen u juiste producten adviseren om uw huidconditie te verbeteren.

Laser ontharen voor je ongewenste haargroei?

Ben je deze zomer ook weer geconfronteerd met ongewenste haargroei op je lichaam of gezicht? Stoorde je aan de ongewenste haargroei op de rug en\of borst? Of was het  vooral de benen, bikinilijn en haren op de bovenlip en kin? En ben je ook zoveel tijd kwijt met het ontharen hiervan?

Voor altijd van je overbeharing  af zijn is dan natuurlijk super handig. In de praktijk bieden wij verschillende vormen van definitieve ontharing aan. Naast elektrische epilatie (elektrische epilatie is vooral geschikt voor blonde en grijze beharing) bieden wij laser ontharen als oplossing.

Laserontharen werkt op basis van het principe van selectieve photothermolyse. Haar bevat pigment (melanine) dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt via de haar naar het haarzakje geleid, waardoor deze vernietigd wordt.  Gemiddeld gezien zijn 6 behandelingen voldoende, zodat je volgend jaar niet meer druk hoeft te maken voor een strandbezoek of een mooie zomerse dag. Waarom je zou kiezen voor laserontharing bij huidplus?

  • Wij werken met de beste laser voor ontharing
  • Snel resultaat en gemiddeld maar 6 behandelingen nodig
  • Vrijwel pijnloos
  • Behandeling met een veilige laser
  • vergoeding in het gezicht mogelijk

Mijn advies: Laat je altijd goed voorlichten over de manier van ontharen, er zijn wel degelijk verschillen tussen laser of IPl ontharen. Wees kritisch en stel vragen. Voorwaarden om het beste resultaat te bereiken is o.a. het gebruik van de juiste apparatuur. Deskundigheid van de behandelaar en de wijze waarop er behandeld wordt.

Een acne bedrieger: gistpuistjes oftwel pityrosporon folliculitis!

  • Last van talloze rode bultjes en puistjes zo groot als een speldenknop die vooral op het voorhoofd, langs de haargrens en op de rug zitten?
  • Het kan soms een tijdje verdwijnen en dan in ene met bijvoorbeeld vochtig weer kun je er weer erg last van krijgen?
  • En heb je al van alles geprobeerd (tot aan antibiotica toe) maar zonder resultaat?

Misschien heb je wel last van gistpuistjes (oftewel pityrosporon folliculitis)!

De puistjes ontstaan door ontsteking van de haarzakjes die door de gist pityrosporum ovale wordt veroorzaakt. Deze gist komt bij iedereen voor in haarzakjes op de borst, rug en het gelaat, maar zorgt zelden voor problemen. Wanneer er echter sprake is van een sterk toegenomen groei van het aantal gisten in de haarzakjes kunnen de kenmerkende jeukende puistjes ontstaan.

Bepaalde factoren kunnen het ontstaan van de puistjes bevorderen. Een warm en vochtig klimaat, veel zweten, afsluitende kleding en het gebruik van vette, afsluitende crèmes verergeren of triggeren het ontstaan van de puistjes. Mensen met een verlaagde weerstand, suikerziekte of een vette huid hebben een verhoogd risico op het krijgen van gistpuistjes. Ook wanneer je last hebt van astma, allergieën, en/of keratosis, dan is de kans groter dat je last krijgt van gistpuistjes.

Tijd voor actie!

Als eerste maatregel moet je de eventuele uitlokkende factoren aan pakken. Zoals die hierboven beschreven staan, voor zover mogelijk aan te pakken. Vooral het dragen van luchtige, niet-knellende kleding kan een positief effect hebben.

De groei van de gist kan je verder een halt toe roepen door middel van speciale zalfjes als ketaconazol of seleensulfide (voorgeschreven door een arts). Ook een goede crème die er voor zorgt dat de huid kalmeert en de barrièrefunctie beschermt is essentieel. Helaas is het zo dat zelfs medicinale behandeling meestal slechts een zeer beperkt effect en bovendien tijdelijk effect oplevert.

Voor meer advies of een behandeling op maat; wij staan graag voor je klaar!

Inzamelactie voor het Huidfonds

Dit jaar bestaat de praktijk voor huidtherapie Huidplus 10 jaar!! Tijdens de hele maand juni wil ik extra aandacht vragen voor het Huidfonds. Ik heb veel cliënten die kampen met diverse huidaandoeningen en het Huidfonds is een onafhankelijk fonds dat zich zowel richt op het verbeteren van huidzorg en informatievoorziening als op het creëren van awareness voor het belang van de huid”.

Een fonds waar ik volledig achter sta en graag steun. Doe je mee?

In de hele maand juni schenk ik voor elk uitgevoerde behandeling €2,- aan het Huidfonds. Zo help ik actief mee aan het bereiken van ons gezamenlijk doel.

Vind je dit ook een goed doel en wil je helpen een mooi bedrag te verzamelen? Dan kun je uiteraard een behandeling bij mij ondergaan, zodat ik daarvan €2,- doneer of je kan natuurlijk ook direct geld doneren via www.huidfonds.nl .

Naast deze actie wil ik natuurlijk ook mijn cliënten bedanken en zullen er leuke acties voorbijkomen via de Facebook pagina van Huidplus:  http://www.facebook.com/huidplus .  Houd het in de gaten!

Huidverbetering

Je huid jonger en jeugdiger door een exfoliant?

shutterstock_132839456

Een mooie, gezonde huid heeft van zichzelf een natuurlijke glans, ook zonder foundation, poeder of blush, maar wat nu als je huid er helemaal niet zo mooi en glanzend uitziet? Dan is het verstandig om een nieuwe stap aan jouw gezichtsverzorgingsroutine toe te voegen : een exfoliant!

Een exfoliant zorgt ervoor dat de veroorzakers van een doffe huid, de dode huidcellen die op de huid blijven liggen, verwijderd worden. Nu denk je misschien, „oh, een scrub, die gebruikt ik toch allang?” maar dat is niet het product wat we bedoelen. Het exfoliëren betekent eigenlijk dat je de huid een oppepper geeft. De stof in een exfoliant is vaak een zuur. De zuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen los geweekt worden door de werkzame stof in de exfoliant. De exfolierende ingrediënten zijn vaak melkzuur, salicylzuur of glycolzuur.

Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Maar afhankelijk van de toegepaste concentratie doet een exfoliant nog meer:
• Het kan zorgen voor collageenproductie;
• Het kan pigmentvlekken verminderen;
• Het voorkomt verstoppingen van de talgklieren: puistjes krijgen zo minder kans;
• Het houdt vocht vast;
• En volgens de wetenschappelijke literatuur kan glycolzuur
(mits gebruikt in combinatie met een zonnebrandcrème) de kans op het krijgen van
huidkanker verminderen)

Deze stoffen hebben echter wel een ‘gebruiksaanwijzing’ en aan hogere concentraties melkzuur, salicylzuur of glycolzuur moet je huid echt even wennen. Het kan een boel ongemak opleveren als je dit soort ingrediënten niet met beleid gebruikt. Aangezien een exfoliant zeker in het begin van het gebruik enigszins kan irriteren is het belangrijk bij de product een toner of moisturizer te gebruiken met kalmerende ingrediënten. Daarbij is extra belangrijk: bescherm tegen de zon!

Wil je graag eerlijk advies en duidelijke voorlichting over welk exfoliant voor jouw huidtype het meest geschikt is; maak dan een afspraak bij Huidplus. Wij adviseren je graag!

Hygiëne en wat doet dat met de huid?

katja1Misschien hebben jullie het programma ook gezien; Vorige week donderdag 31 maart 2016 op NPO Katja’s Bodyscan. Deze aflevering ging het om Hygiëne: We douchen elke dag, wassen onze handen tig keer, zijn verslaafd aan lekker ruiken. Maar moeten we elke bacterie bestrijden met liters zeep? En wat gebeurt er als we dat niet doen? Katja stelde de vraag: Zijn we eigenlijk nog wel vies genoeg, of in hygiëne doorgeslagen?

Om dat te testen mocht Katja een week lang geen handen wassen, geen tanden poetsen en niet douchen. Het resultaat na een week was fantastisch om te zien: onze noodzakelijke huidbacteriën hadden zich vermeerderd.

Maar wat weet jij van bacteriën? Dat het kleine beestjes zijn, die je niet kunt zien? Dat ze op vieze plekken zitten? Dat je er ziek van kunt worden? Bacteriën zijn inderdaad heel klein. Het zijn ééncellige organismen. Ze bestaan dus uit maar één cel terwijl wij mensen uit wel 100 triljoen cellen bestaan. Bacteriën zitten niet alleen op vieze plekken. Ze zitten overal; in de lucht, in het water en in de grond. Er zijn er zoveel dat als je het gewicht van alle bacteriën op de wereld optelt het meer is dan het gewicht van alle zoogdieren op de wereld bij elkaar. Een aantal slechte bacteriën kunnen je inderdaad ziek maken. Maar gelukkig zijn er zijn veel meer bacteriën die dat niet kunnen en er zijn zelfs bacteriën die ons helpen.

Bacteriën op onze huid
Op onze huid zitten heel veel bacteriën. Al die bacteriën samen worden onze huidflora genoemd. Dit zijn goede bacteriën, die niet schadelijk en zelfs heel belangrijk voor ons zijn. De huid is een goede plek om te leven voor zowel goede als slechte (ziekmakende) bacteriën. Gelukkig is elk plekje op de huid waar een slechte bacterie wil gaan zitten al bezet door een goede bacterie van de huidflora. Zo zorgt de huidflora er voor dat er geen slechte bacteriën op onze huid kunnen gaan zitten. De huidflora werkt een beetje als een schild. Zo helpen de goede bacteriën onze huid gezond te houden.

Maar wat denk je dat er zou kunnen gebeuren als je heel vaak je handen wast met bacterie dodende zeep? Je verwijdert je ‘schild’. Ziekmakende bacteriën zouden de plaats kunnen innemen van de omgekomen huidflora. Hierdoor kunnen ze jou juist ziek maken. Het kan zelfs een trigger zijn voor huidaandoeningen als eczeem en acne.

Kortom
Ondanks dat we bij het woord bacterie vaak aan ziektes denken, zijn er dus ook bacteriën die ons helpen. Voor verreweg de meeste soorten hoef je echt niet bang te zijn en sommigen zijn heel belangrijk voor ons. Wees dus zuinig op je huidflora en was je zelf niet met te agressieve reinigingsmiddelen en sla niet door in hygiëne.

Klik op onderstaande link om de aflevering te bekijken:

http://www.kro-ncrv.nl/katjasbodyscan/seizoenen/seizoen-2016/30-145169-31-03-2016

Een stralende huid door Huidplus

Resultaat fotos HuidplusDe huid is het grootste orgaan van je lichaam, en één van de meest in het oog springende onderdelen van je lichaam. Het kan dan ook erg vervelend zijn als je huid ontsierd wordt door bijvoorbeeld couperose – en/of pigmentvlekken.

Couperose uit zich in zichtbare kleine bloedvaatjes in het gezicht. De kleine bloedvaatjes zijn meestal zichtbaar op de wangen en de neus, maar kunnen ook op de kin en het voorhoofd te zien zijn. Door de zichtbaarheid van de adertjes lijkt de huid rood te kleuren. Couperose is een onschuldige aandoening, maar indien er klachten door ervaren worden kan het goed behandeld worden. Couperose wordt in veel gevallen behandeld met lasertherapie. Vaak zijn twee tot drie behandelingen nodig. Tussen elke behandeling zal een hersteltijd van 4-6 weken zitten. De kleine lichtflitsen van de laser laten het bloed in de kleine vaatjes stollen, waardoor deze verdwijnen. De gezonde huid wordt door deze behandeling niet aangetast.

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken kunnen je uiterlijk ontsieren. Gelukkig kunnen deze pigmentophopingen gemakkelijk verwijderd worden. Pigmentvlekken kunnen op zeer veel manieren worden verwijderd of vervaagd. Vaak gebruikte methodes zijn:
◾Peelings
◾IPL/Laserbehandeling
◾Coagulatie

Afhankelijk van de vlek en de gekozen behandeling verdwijnt een vlek in grote mate of zelfs geheel na behandeling. Helaas is dit effect niet altijd blijvend, de huid vernieuwt zich immers en dat geldt ook voor aangemaakt pigment. Gebruik van zonnebrandproducten en het vermijden van blootstelling aan zonlicht verlengen de duur van het resultaat.

Op deze manier lijkt je huid weer veel jonger en laat je de huid stralen! Huidplus helpt u graag verder!

Rode kleine bultjes op de huid: kersenwratjes

Een kersenwratje is een klein helderrood bultje. Kersenwratjes zijn kleine bloedvatenkluwen. Ze kunnen overal op je lichaam voorkomen, maar ze worden vooral gezien op je armen (bovenarmen), schouders en torso. Deze vlekjes zijn het gevolg van een verwijding van de haarvaatjes onder de huid, ter hoogte van de derma (lederhuid). Het is niet geheel bekend waarom dit gebeurt. Vermoedelijk spelen erfelijkheid en veel zonblootstelling een rol maar duidelijk bewijs is hier niet voor. Angiomen (kersenwratjes) ontstaan meestal vanaf een volwassen leeftijd.

Kersenwratjes zijn volstrekt goedaardig en daarom is vanuit medisch oogpunt behandeling niet nodig. Indien de huidafwijkingen als cosmetisch storend worden ervaren, kunnen ze verwijderd worden door middel van coagulatie (wegbranden) of laser therapie. Hierbij gebruikt Huidplus de vaatlaser. Het aantal behandelingen wordt bepaald door het aantal kersenwratjes dat verwijderd moet worden en soms moet een wat groter kersenwratje twee keer behandeld worden. Na de behandeling verschijnt er een korstje op de behandelde plek die er na ongeveer 7 tot 10 dagen vanzelf afvalt. Het is verstandig om er niet aan te peuteren.

kersenwratjes

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …