Home » Nieuws » Je huid jonger en jeugdiger door een exfoliant?

Je huid jonger en jeugdiger door een exfoliant?

shutterstock_132839456

Een mooie, gezonde huid heeft van zichzelf een natuurlijke glans, ook zonder foundation, poeder of blush, maar wat nu als je huid er helemaal niet zo mooi en glanzend uitziet? Dan is het verstandig om een nieuwe stap aan jouw gezichtsverzorgingsroutine toe te voegen : een exfoliant!

Een exfoliant zorgt ervoor dat de veroorzakers van een doffe huid, de dode huidcellen die op de huid blijven liggen, verwijderd worden. Nu denk je misschien, „oh, een scrub, die gebruikt ik toch allang?” maar dat is niet het product wat we bedoelen. Het exfoliëren betekent eigenlijk dat je de huid een oppepper geeft. De stof in een exfoliant is vaak een zuur. De zuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen los geweekt worden door de werkzame stof in de exfoliant. De exfolierende ingrediënten zijn vaak melkzuur, salicylzuur of glycolzuur.

Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Maar afhankelijk van de toegepaste concentratie doet een exfoliant nog meer:
• Het kan zorgen voor collageenproductie;
• Het kan pigmentvlekken verminderen;
• Het voorkomt verstoppingen van de talgklieren: puistjes krijgen zo minder kans;
• Het houdt vocht vast;
• En volgens de wetenschappelijke literatuur kan glycolzuur
(mits gebruikt in combinatie met een zonnebrandcrème) de kans op het krijgen van
huidkanker verminderen)

Deze stoffen hebben echter wel een ‘gebruiksaanwijzing’ en aan hogere concentraties melkzuur, salicylzuur of glycolzuur moet je huid echt even wennen. Het kan een boel ongemak opleveren als je dit soort ingrediënten niet met beleid gebruikt. Aangezien een exfoliant zeker in het begin van het gebruik enigszins kan irriteren is het belangrijk bij de product een toner of moisturizer te gebruiken met kalmerende ingrediënten. Daarbij is extra belangrijk: bescherm tegen de zon!

Wil je graag eerlijk advies en duidelijke voorlichting over welk exfoliant voor jouw huidtype het meest geschikt is; maak dan een afspraak bij Huidplus. Wij adviseren je graag!

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …