Home » Aandoeningen » Acnetherapie » Acnetherapie – regio Meierijstad

Acnetherapie – regio Meierijstad


Acne is een aandoening van de talgklieren. Deze talgklieren bevinden zich overal op de huid met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Niet overal op de huid zijn evenveel talgklieren aanwezig. Hoog op de rug, op het voorhoofd en op de kin bevinden zich de meeste en de grootste talgklieren. De talgkliertjes scheiden de talg via een kanaaltje uit dat uitmondt in een haarfollikel/ haarzakje. Via de haarfollikel komt de talg dan naar het huidoppervlak. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat er acne. Dit kan veroorzaakt worden door een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en/of een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van bacteriën.

Welke factoren zijn van invloed op acne? 

Hoewel acne ontstaat door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen, zijn er wel factoren die acne kunnen verergeren. Een zeer veel voorkomende oorzaak is het gebruik van cosmeticaproducten. Ook voeding kan acne beïnvloeden. Inmiddels staat vast dat melkproducten een relatie hebben met acne. Dit lijkt te komen door de hormoonachtige stoffen die deze producten bevatten. Buiten melkproducten kunnen ook voedingsstoffen met een hoog suikergehalte van invloed zijn op acne. De ”suikerpiek” in je bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert weer de productie van androgenen en deze verhogen op hun beurt de talgproductie. Niet alleen voeding, maar ook stress (en te weinig slaap) heeft een negatieve invloed op acne. Stress maakt de huid namelijk vatbaarder voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren. Ook roken heeft  een negatieve invloed op acne.

Wat is nu de beste behandeling bij acne?
Het hebben van acne brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Huidplus biedt dan uitkomst door middel van acnetherapie.
Voordat we acne behandelen is het essentieel vast te stellen om welke soort acne het gaat. Gaat het om milde acne met vooral bultjes en comedonen of zijn er ook veel echte puistjes, papels of zelfs abcessen te zien? Soms lijkt het alsof iemand acne heeft, maar is er in werkelijkheid iets anders aan de hand. Het is heel belangrijk om dit te onderkennen. Want een aandoening behandelen als acne, terwijl het dat niet is, vergroot de kans op verergering van je kwaal.
De huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid, en zo moet zij dus ook behandeld worden. Wees voorzichtig en doe niets wat de irritatie verergert. Vermijd geparfumeerde producten en producten met gedenatureerd alcohol. Gebruik alleen cosmeticaproducten die echt een functie hebben en gebruik ze niet vaker dan aangegeven. Hoe meer de huid wordt gemanipuleerd, hoe groter de kans op problemen. Regelmatig scrubben of stomen verergert acne. Reinig de huid niet vaker dan nodig en gebruik voor de acne-huid producten met ingrediënten waarvan de werkzaamheid is bewezen.
Huidplus beschikt over diverse middelen om acne te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, laserbehandelingen bij acné-littekens, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acne vanuit de oorzaak aan en krijgt de huid weer een gladder en egaler aanzien.
Hoewel er verschillende behandelmogelijkheden zijn, is acne een aandoening met een chronisch karakter. Deze aandoening is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Een standaard enkelvoudige behandeling bestaat dus niet. Wij adviseren u contact op te nemen met Huidplus, zodat wij u kunnen adviseren over de beste behandeling die in uw specifieke situatie mogelijk is.

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …