Home ยป Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Worden de kosten van huidtherapie vergoed?

Huidtherapeuten kunnen allerlei vormen van zorg leveren. Niet alle zorg valt echter onder de basisverzekering of aanvullende verzekering. Er is een beperkte vergoeding voor oedeemtherapie, acnebehandelingen, littekentherapie, camouflagetherapie en behandelingen voor overbeharing van het gelaat.

Kan ik een afspraak maken zonder verwijzing?

U kunt altijd terecht bij Huidplus zonder verwijzing, maar wilt u in aanmerking komen voor vergoeding dan heeft u veelal een verwijzing nodig.

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?

Huidplus is aangesloten bij de beroepsvereniging de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de NVH, en is tevens ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat is de werkwijze van Huidplus?

In het eerste gesprek/ intake gesprek worden uw klachten, verwachtingen en wensen doorgenomen. In dit gesprek wordt met u besproken wat Huidplus voor u kan betekenen en wat het te verwachten behandeltraject is. Tijdens een intake gesprek wordt ook een schatting gemaakt van eventuele kosten. Het eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Hoe kan ik een afspraak annuleren of wijzigen?

Wanneer u verhinderd bent om op een geplande afspraak te komen kunt u dit per email of telefoon doorgeven. Nemen wij de telefoon niet op omdat wij in behandeling zijn of afwezig zijn, is het inspreken van de voicemail ook afdoende. Graag vragen we u om dit minimaal 24 uur van te voren te doen.

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …