Home » Nieuws » Huidprobleem bij de man: scheerirritatie!

Huidprobleem bij de man: scheerirritatie!

Tot wel 40% van de mannen heeft huidproblemen die te maken hebben met scheren.

Net zoals vrouwen hebben mannen te maken met huidproblemen zoals een gevoelige huid, acne en veroudering. Toch zijn er ook degelijk verschillen tussen de mannen- en de vrouwenhuid. In het algemeen is de mannenhuid dikker, vetter (meer talgklieren aanwezig) en veroudert op een andere manier. Er is natuurlijk nog een duidelijk verschil tussen de mannen- en de vrouwenhuid. Mannen hebben baardgroei en scheren hun huid zo’n 10.000 keer gedurende hun leven. Scheren is dan ook een behoorlijke aanslag op de huid van de man. De huid wordt gevoeliger en reageert sneller.

Gelukkig is met behulp van een aantal simpele maatregelen de schade te beperken:

  • Maak de haren nat voor het scheren

Een baardhaar is erg dik en sterk, maar de kracht die nodig is om die baardhaar door te snijden neemt aanzienlijk af als het keratine in de haar gebonden wordt met water. Om dit te bewerkstelligen moet de haar minstens 2 minuten in contact geweest zijn met water. Een korte douche of een warme handdoek op het gezicht gedurende een aantal minuten is voldoende.

  • Gebruik een goede ongeparfumeerde scheercrème/gel

Gebruik bij voorkeur een ongeparfumeerd product om irritatie te voorkomen. Bij een gevoelige huid kan het verstandig zijn om niet voor een scheerschuim te kiezen maar voor een milde afspoelbare gezichtsreiniger waaraan olie toegevoegd is. Een conditioner werkt ook prima. Hierdoor maak je de haren zachter en glijdt het mesje soepel over de huid. Een product met veel schuim kan  de huid irriteren.

  • Smeer de huid na het scheren in met een goede hydraterende crème

Vergeet het gebruik van een aftershave. De aanwezigheid van ingrediënten als mint, parfum en veel alcohol zijn in aftershaves eerder regel dan uitzondering. Het gevolg; een huid die trekkerig, rood of droog aanvoelt en zelfs op den duur pigmentvlekken kan gaan vertonen.  Dat laatste komt vaak voor bij mannen die dagelijks een sterk geparfumeerde aftershave gebruiken en zich niet goed beschermen tegen de zon. Een goede moisturizer is daarentegen echt een must.

  • Gebruik een schoon, scherp scheermes om zo dicht mogelijk op de huid te kunnen scheren 

Scheer in de groeirichting van de haar, niet tegen de groeirichting in.

Of je nu man of vrouw bent, kies je product uit op de conditie van je huid. Met andere woorden, de ingrediënten in de producten moeten geschikt zijn voor jouw huidtype en dan maakt het helemaal niets uit of je een “vrouwen-”of een “mannenproduct” gebruikt. Huidplus kan je adviseren welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype. ls de huid al ontstoken of geïrriteerd is. Dan heeft Huidplus hier een specifiek oplossing voor: Gladskin Skin irritation. Dit product richt zich specifiek op de huid aanwezige Staphylococcus aureus bacterie en pakt deze aan. 

Reacties op deze pagina zijn gesloten.

Heb jij last van rode bultjes na de zon? Misschien heb je last van een zonneallergie?

We gaan weer de eerste zomerse dagen tegemoet, heerlijk, die eerste zonnestralen op je huid! Maar als je na een paar dagen …

voeding en de (acne) huid

Bekend is dat diverse factoren acne kunnen verergeren zoals hormonale processen, erfelijke eigenschappen, een verlaagd immuunsysteem …

Alles wat je moet weten over de eczeem gevoelige huid

Wat is eczeem? Eczeem is een ontsteking van de huid die door factoren binnen of buiten het lichaam kunnen worden getriggerd. …